fbpx

Få kontaktlinser til børn hos Madsen Optik i Holstebro

Kontaktlinser er i nogen tilfælde den bedste løsning for dit barn. Dit barn kan fortsætte sin hverdag som sædvanlig, og linserne giver mere bevægelsesfrihed end briller. I det lange løb er kontaktlinser også en økonomisk fordel for dig som forælder.

Er dit barn ”stor nok” til kontaktlinser?

Der er ikke en specifik aldersgrænse på kontaktlinser. Derimod er det vigtigt, at dit barn er modent nok til at forstå vigtigheden af hygiejne og korrekt håndtering af linserne. Det er også vigtigt, at dit barn selv har en god begrundelse til at ville have kontaktlinser – et barn med et stort ønske om at slippe for brillerne, er ofte mere motiverede til at kunne leve op til ansvaret og sørge for den fornødne omhyggelighed i håndteringen af de gennemsigtige cirkler.

Gode tips fra din optiker i Holstebro

Når det kommer til kontaktlinser til børn, har vi et par råd, du kan drage nytte af:

  • Brug 1-dagslinser, da dit barn undgår rengøring.
  • Barnet bør have en brille som reserve til aflastning
  • Sørg for, at dit barn overholder instruktioner om anvendelse og pleje

Der er ikke forskel på børn og voksne i forhold til den undersøgelse, der leder op til beslutningen om, hvorvidt det er en god idé med linser, og hvilke linser der vil give mening for dit barn at få. Det er, ligesom med voksne, en undersøgelse af øjet med et skarpt lys, der tjekker krumningen, hornhinden, vi tjekker efter uregelmæssigheder og generel sundheden i øjet.

Der er dog forskelle mellem børn og voksnes kontaktlinser i den henseende, at vi indkalder til tjek og kontrol af øjne og synet oftere, end vi gør med voksne. Som forældre er det også vigtigt, at du er opmærksom på, om dit barn håndterer sine linser korrekt – og det er vigtigt, at du også har styr på, hvordan linserne håndteres korrekt, skulle det blive nødvendigt, at du må hjælpe dit barn med enten af indsætte eller fjerne linsen.

Har du brug for yderligere hjælp til kontaktlinser til børn, kan du kontakte Madsen Optik.

DOWNLOAD I PDF