fbpx

Synfeltscreening hos Madsen Optik i Holstebro

Din nethinde består af mere end 120 millioner sanseseller. Hvis nogle af de sanseceller, der skal sende synsindtryk til hjernen, stopper med at fungere, kan hjernen til en vis grad kompensere for de manglende synsindtryk. Er adskillige celler holdt op med at fungere optimalt, vil det føre til blinde pletter. Ved hjælp af en screening af synsfeltet kan man se, om der er blinde pletter.

Synfeltscreening kan forebygge synshandicap

Man bruger typisk den fremadrettede del af synsfeltet, hvor det perifere syn sjældent anvendes bevidst, men er altafgørende for orienteringsevnen. Når du kører bil, ser du fremadrettet, men din hjerne vil alligevel opfange synsindtryk fra det perifere syn og dermed holde øje med sideveje og lignende.

Hvordan fungerer synfeltscreening hos din optiker i Holstebro?

En synfeltscreening varer almindeligvis cirka 15 minutter. Screeningen udføres med et måleinstrument, hvor du gennem en åbning kigger på et fast punkt på en skærm. Her vil lysprikker tændes, og du skal sige, hvad du ser. Er der en eller flere lysprikker, der ikke kan ses, kan det være tegn på, at nogle områder af synsfeltet ikke fungerer optimalt. Er der udfald, er det vigtigt at finde årsagen, og igangsætte behandling om nødvendigt.