fbpx

Synstræning hos Madsen Optik i Holstebro

Et godt syn er afgørende for dit velbefindende. Det handler ikke bare om at kunne læse alt det med småt. Øjnene skal kunne samarbejde, det vil sige, at samsynet fungerer. Hovedpine, koncentrationsbesvær, læsevanskeligheder og problemer med at fokusere er ofte tegn på, at samsynet ikke fungerer optimalt. Heldigvis kan du træne øjenfunktionen ved hjælp af synstræning.

Har du behov for synstræning?

For at vurdere om du har behov for synstræning, kræves en specialiseret prøve. Den anvendes for det meste ved symptomer som dobbeltsyn, træthed ved læsning og manglende koordination og motoriske problemer. Det kan være problemer, såsom:

  • At have svært ved at orientere sig i trafikken.
  • At man lukker det ene øje ved læsning.
  • At man springer en linje over eller genlæser den samme linje, man lige har læst.
  • At have svært ved at gribe en bold eller balancere på en bom.

Har du oplevet nogle af disse symptomer, kan det være tegn på, at dine øjne har svært ved at arbejde sammen. Du bør derfor bestille en tid hos din lokale optiker i Holstebro og få en snak om synstræning.

Sådan fungerer synstræning i praksis hos din optiker i Holstebro

Formålet med synstræning er at udvikle og forbedre dit syn. Ved synstræning arbejder man med at blive bedre til at koordinere øjenmusklerne, og man udvikler en mere effektiv og præcis synsfunktion. Et synstræningsforløb tilpasses dine behov, og afhængig af, hvilke problemer træningen skal afhjælpe, kan du opnå bedre læsefærdigheder, få styrket motorik, øget koncentration og bedre balanceevne. I praksis består et synstræningsforløb både af hjemmeøvelser og øvelser og praktisk vejledning hos optikeren. Man skal bruge 15-30 minutter om dagen, til gengæld giver træningen hurtigt resultater. Gennem hele forløbet kontrolleres træningen af optikeren, og øvelserne justeres i takt med resultaterne.

DOWNLOAD VORES FOLDER OM SYNSTRÆNING